dinsdag 28 december 2010

Naar Laos - Luang Prabang


 Met China Airlines via Bangkok in Thailanbd (11 uur vliegen) en vervolgens met een propellor-vliegtuigje (2,5 uur)  naar Luang Prabanga in Laos. Altijd even afzien zo lang zitten, maar het is de moeite waard gebeleken. En bovendien vliegt te tijd met de e-reader en Esther Verhoef :-)

Luang Prabang staat op de lijst van Unesco's Wereld Erfgoed en niet voor niks. Veel mooie tempels die nog volop in gebruik zijn en overal jonge monniken die bezig zijn met van alles en nog wat.
Het stadje (voorheen hoofdstad van het land) ligt er sloom en lui bij... wat stalletjes, wat markten met o.a. stokbrood als herinnering aan de Franse overheersing; deze heeft trouwens niet lang geduurd, want er viel niks te halen :-(
Ons hotel is eenvoudig en ligt midden in de velden met een uitzicht op bloeiende bomen en oer-ossen in de verte. Heerlijk zwembad (ijskoud) in de tuin; prima dat we hier 3 nachten mogen blijven.
In de namiddag gaan we in het stadje op verkenning: veel fietsen en brommers, veel tempeltjes en een overheerlijk terras aan de Mekong, waar in het late middaglicht de boten liggen te dobberen. Een simpel pontje verzorgt de oversteek van de hier tamelijk brede rivier voor voetgangers en fietsers. Hoe auto's aan de overkant moeten komen... geen idee.. dat zien we morgen wel!

Terras aan de Mekong!