donderdag 30 december 2010

De kikkers, de monniken en hun was

Om 5 uur in de morgen worden we gewekt om naar de stad te gaan, waar om 6 uur de monniken met hun bedelnappen langs komen. Je kunt dan iets te eten geven en dat beschouwen als een goede daad. In wezen laten de monniken je dus een goede daad verrichten. Dit gebeurt iedere dag van de week!
Onzer reisleider vertelt veel over het boedddhisme hier en de manier waarop men daar hier en bij ons in het Westen tegenover staat en mee omgaat. Buitengewoon interessant! De Boeddha's die je bij Inratuin koopt stammen namelijk echt af van de tuinkabouter...:-)


Na het defilé van de monniken lopen we over de vroege ochtendmarkt van voornamelijk groenten en fruit, kip, vis, vlees en niet te vergeten kikkers: nog levend in een afwasteiltje met water en daarnaast hun familie lekker vers gebraden aan de spies. Eet smakelijk om 7.30 in de morgen.

Na het ontbijt in het hotel wordt Luang Prabang in zijn volle glorie aan ons vertoond: eerst het Paleis van de god Indra met daarin het museum met o.a. de regentrommels met de kikkers, daarna het bijna afgebouwde nieuwe onderkomen van de enige echte Labrang Boeddha (met de regenhandjes), die hier zeer binnenkort zal komen wonen.
Tot slot nog drie tempels, ook weer op mooi centrale plekken, met veel beeldjes en vaak ook met de was van de monniken, wapperend in de inmiddels warme winterwind van Luang Prabang.


De middag was vrij om te zwemmen en bij te slapen, want de avond brengen we door in het paleis van een prinses, die (als bijverdienste of woont ze ook al in Frankrijk of de USA?) een prima keuken schijnt te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten